Adeziv Baumit Flexmarmor pentru lipire marmura

Adeziv Baumit Flexmarmor pentru lipire marmura
80 Lei / sac / 25 kg

Adeziv Baumit Flexmarmor pentru lipire marmura, a plăcilor din piatră naturală și artificială la interior și exterior, pe pereți și pardoseli, inclusiv gresie porțelanată.

Se poate utiliza pentru lipirea plăcilor de marmură cu dimensiunea maximă =2500 cm2 (50x50cm). Consumul este de cca. 3 kg/m2, funcție de tipul și dimensiunile marmurei, de stratul suport și de tipul gletierei.

Se poate folosi cu rezultate foarte bune la lipirea gresiei și a plăcilor de marmură cu sistem de încălzire prin pardoseală.

Stratul suport trebuie să fie uniform, neted, uscat, neînghețat, stabil, curat, fără urme de praf, moloz, pete de ulei, grăsimi și alte resturi.

Modul de aplicare pentru adeziv Baumit Flexmarmor pentru lipire marmura

Se recomandă ca adezivul să se aplice pe stratul suport continuu cu partea netedă a gletierei cu dinţi. Ulterior se striază cu partea dinţată a gletierei până se obţine un aspect uniform adăugând material atunci când este necesar.
Placajul ceramic trebuie montat în adezivul proaspăt în cadrul timpului deschis (open time). Apoi trebuie poziţionat printr-o uşoară mişcare de glisare şi prin exercitarea unei presiuni suficiente asupra plăcii, obţinând astfel o lipire optimă.
Se va urmari ca spatele marmurei să fie acoperit cu adeziv în proporţie de minim 65 % atunci când montajul se execută la pereţi sau pardoseli cu trafic uşor la interior.
La exterior sau în zonele cu umiditate permanentă (băi, grupuri sanitare), precum şi în cazul solicitărilor mecanice mari, trafic intens, se recomandă utilizarea unui procedeu combinat. Acesta constă în două etape, aplicându-se concomitent adeziv pe stratul suport şi pe placa de marmură. Procentul de acoperire cu adeziv pe spatele plăcii trebuie să fie in proportie de minim 90%, rezultand un consum de 4-6 kg/mp.

Consum de adeziv Baumit Flexmarmor pentru lipire marmura cca. 3 kg/m2. Consumul diferă și în funcție de tipul și dimensiunile plăcii de marmură, de stratul suport și de tipul gletierei.

Lucrările vor fi executate în condiţii uscate, la o temperatură a materialului aerului şi a suportului de min. 5°C şi max.
30°C. Trebuie respectate prevederile din normele în vigoare, precum şi cele din fişa tehnică, inclusiv în ceea ce priveşte suportul. Umiditatea ridicată şi temperaturile scăzute întarzie, iar temperaturile ridicate, accelerează priza şi întărirea. Nu se amestecă cu alte materiale.
Înainte de lipirea marmurei, plăcile nu trebuie udate cu apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *