Adeziv Baumit FlexTop pentru lipire piatra si gresie pe gresie la pret mic

Adeziv baumit flextop pentru lipire piatra
90 Lei / sac / 25 kg

Adeziv Baumit FlexTop pentru lipire piatra, a plăcilor din piatră naturală și artificială la interior și exterior, pe pereți și pardoseli, inclusiv gresie porțelanată.

Se poate utiliza pentru lipirea plăcilor de piatră datorită fibrelor din compoziția adezivului. Consumul este de cca. 3 – 6 kg/m2, funcție de tipul și dimensiunile pietrei, de dimensiunile plăcilor de gresie și de stratul suport.

Se poate folosi cu rezultate foarte bune la lipirea gresiei de dimensiuni mari cu sistem de încălzire prin pardoseală.

Stratul suport trebuie să fie uniform, neted, uscat, neînghețat, stabil, curat, fără urme de praf, moloz, pete de ulei, grăsimi și alte resturi.

Modul de aplicare pentru adeziv Baumit Flextop pentru lipire piatra

Se recomandă ca adezivul să se aplice pe stratul suport continuu cu partea netedă a gletierei cu dinţi. Ulterior se striază cu partea dinţată a gletierei până se obţine un aspect uniform adăugând material atunci când este necesar.
Placajul ceramic sau piatra trebuie montate în adezivul proaspăt în cadrul timpului deschis (open time). Apoi trebuie poziţionate printr-o uşoară mişcare de glisare şi prin exercitarea unei presiuni suficiente asupra plăcii, obţinând astfel o lipire optimă.
Se va urmari ca spatele plăcii de gresie sau piatră să fie acoperite cu adeziv în proporţie de minim 65 %.  Acest lucru este valabil atunci când montajul se execută pe pereţi sau pardoseli cu trafic uşor la interior.
La exterior sau în zonele cu umiditate permanentă (băi, grupuri sanitare), precum şi în cazul solicitărilor mecanice mari, trafic intens, se recomandă utilizarea unui procedeu combinat. Acesta constă în două etape, aplicându-se concomitent adeziv pe stratul suport şi pe placa de gresie/faianță sau piatră. Procentul de acoperire cu adeziv pe spatele plăcilor trebuie să fie în proporție de minim 90%. În acest caz poate rezulta un consum de 4-6 kg/mp.

Consumul diferă și în funcție de tipul și dimensiunile plăcilor de piatră, gresie sau faianță, de stratul suport și de grosimea încărcăturii.

Lucrările vor fi executate în condiţii uscate, la o temperatură a materialului aerului şi a suportului de min. 5°C şi max.
30°C.  Umiditatea ridicată şi temperaturile scăzute întarzie, iar temperaturile ridicate, accelerează priza şi întărirea. Nu se amestecă cu alte materiale.
Înainte de lipirea pietrei, plăcile nu trebuie udate cu apă înainte de lipire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *