fbpx

Adeziv flexibil gresie faianta Baumit Flexuni

Adeziv flexibil gresie faianta Baumit Flexuni este conceput pentru a oferi o aderență excelentă și o flexibilitate sporită. Ceea ce îl face ideal pentru aplicarea gresiei și a faianței atât în interior, cât și în exterior. Acest produs este special dezvoltat pentru a rezista la variațiile de temperatură și la umiditate. Sunt cele două dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă finisajele.

Acesta poate fi utilizat pe o varietate largă de suprafețe. Inclusiv pe beton, tencuială, placă de gips-carton și chiar pe suprafețe vechi de gresie sau faianță, ceea ce îl face o opțiune ideală pentru renovări.

Aplicarea este simplă și eficientă, iar timpul de priză este optimizat pentru a permite ajustarea plăcilor după aplicare. Astfel, montajul devine mai ușor, iar riscul de greșeli se reduce semnificativ.

Baumit FlexUni nu este doar un adeziv performant, ci și unul durabil. Rezistența sa la apă și la îngheț-dezgheț îl face o soluție de durată pentru băi, bucătării, terase și alte spații expuse condițiilor meteo variabile.

Adeziv flexibil Flexuni

adeziv gresie si faianta Baumit Flexuni
50 Lei / sac / 25 kg

Adeziv flexibil gresie faianta Baumit Flexuni – principalele beneficii

1. Rezistența – Adezivul pentru gresie este foarte rezistent la apă și umezeală. Ceea ce îi face potrivit pentru utilizarea în zonele cu trafic intens sau în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile sau bucătăriile.

2. Durabilitate – Adezivul Flexuni pentru gresie este un material durabil și puternic, care poate susține greutatea gresiei fără a se deteriora sau a se crăpa. Acest lucru face ca gresia să fie mai stabilă și mai sigură în timp.

3. Ușor de utilizat – Adezivul pentru gresie este ușor de aplicat și poate fi utilizat pe o varietate de suprafețe, cum ar fi betonul, tencuiala, rigips și plăcile ceramice;

4. Flexibilitate – Adezivul pentru gresie este flexibil și poate face față la mișcările naturale ale suprafeței. Este foarte potrivit pentru utilizarea pe podele sau în zonele cu fluctuații de temperatură.

5. Economie – Adezivul pentru gresie este relativ ieftin și poate fi achiziționat în cantități mai mici sau mari, în funcție de dimensiunea proiectului.

Mod de aplicare pentru adezivul Flexuni

Adeziv flexibil pentru gresie si faianta Baumit Flexuni este foarte bun pentru lipirea în pat subțire la interior și exterior. Este foarte bun în balcoane protejate, pentru lipirea placajelor ceramice în bucătării și băi, inclusiv gresie porțelanată cu grosimi uzuale ale placajului 6-10 mm, piatra naturala si artificiala, .Suprafața maximă a placajelor va fi 1600 cm2 (ex :40×40 cm) plăci cu latura mai mică sau egală cu 40 cm .

Se aplică pe:
– tencuieli var-ciment cu respectarea timpului de uscare de 10 zile/cm grosime;
– tencuieli de ipsos cu amorsare în prealabil cu Baumit Grund şi respectarea timpului de uscare de 10 zile/cm grosime;
– gips carton cu amorsare în prealabil cu Baumit Grund;
– şape de ciment cu respectarea timpului de uscare de 28 zile la grosime de 5 cm (umiditate maximă admisibilă 2,5%);
– şape de ipsos cu amorsare în prealabil cu Baumit Grund cu respectarea timpului de uscare 
– placajele ceramice existente cu amorsare în prealabil cu Baumit Super Primer;
– beton, zidărie BCA cu o tencuială în strat subţire în prealabil sau mortare de nivelare, hidroizolaţii;
– la lipirea placajelor ceramice peste hidroizolaţii;
– pardoseli încălzite.

 

Modul de aplicare pentru adeziv flexibil gresie faianta Baumit Flexuni

Stratul suport trebuie să fie uniform, neted, uscat, neînghețat, stabil, curat, fără urme de praf, moloz, pete de ulei, grăsimi și alte resturi.

Aplicare
Se recomandă ca adezivul să se aplice pe stratul suport continuu cu partea netedă a gletierei cu dinţi care ulterior se striază cu partea dinţată a gletierei până se obţine un aspect uniform adăugând material atunci când este necesar.
Placajul ceramic trebuie montat în adezivul proaspăt în cadrul timpului deschis (open time) şi poziţionat printr-o uşoară mişcare de glisare şi prin exercitarea unei presiuni suficiente asupra plăcii, obţinând astfel o lipire optimă.
Se va urmari ca spatele plăcilor ceramice să fie acoperit cu adeziv în proporţie de minim 65 % atunci când montajul se execută la pereţi sau pardoseli cu trafic uşor la interior.
La exterior în balcoane protejate sau în zonele cu umiditate permanentă (băi, grupuri sanitare), precum şi în cazul solicitărilor mecanice mari, trafic intens, se recomandă utilizarea unui procedeu combinat în două etape aplicându-se concomitent adeziv pe stratul suport şi pe placă iar procentul de acoperire cu adeziv pe spatele plăcii in proportie de minim 90%, rezultand un consum de 4-6 kg/mp.

Consum de adeziv flexibil gresie si faianta Baumit Flexuni cca. 3 kg/m2, funcție de tipul și dimensiunile placajului ceramic, de stratul suport și de tipul gletierei.

Lucrările vor fi executate în condiţii uscate, la o temperatură a materialului aerului şi a suportului de min. 5°C şi max.
30°C. Trebuie respectate prevederile din normele şi normativele în vigoare, precum şi cele din fişa tehnică, inclusiv în ceea ce priveşte suportul. Umiditatea ridicată şi temperaturile scăzute întarzie, iar temperaturile ridicate, accelerează priza şi întărirea. Nu se amestecă cu alte materiale.
Înainte de lipirea placajului, plăcile nu trebuie îmbibate în apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *