fbpx

Adeziv piatra naturala exterior Flextop pentru lipire piatra naturala si gresie pe gresie

Adeziv piatra naturala exterior Flextop

Adeziv piatra naturala exterior Flextop este poate, cel mai bun adeziv pentru gresie exterior. Acest adeziv flexibil pe bază de ciment conține fibre de sticlă, care îi conferă o rezistență suplimentară la deformări. Este potrivit pentru montarea tuturor tipurilor de gresie de exterior, inclusiv a gresiei cu grosime mare.
Gresia de exterior este o soluție excelentă pentru acoperirea pardoselilor exterioare, fie că vorbim despre terase, balcoane, trotuare sau alei. Cu toate acestea, pentru a se menține în stare bună pe termen lung, este important să fie montată cu un adeziv special, care să reziste la condițiile meteorologice extreme.

Care sunt caracteristicile pentru adeziv pentru piatra naturala exterior Flextop?

Un adeziv pentru gresie exterior trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:
• Rezistență la apă și umiditate. Gresia de exterior este expusă la apă și umiditate, atât din cauza precipitațiilor, cât și din cauza condensului. De aceea, adezivul trebuie să aibă o rezistență ridicată la aceste agenți.
• Rezistență la îngheț și dezgheț. Iarna, gresia de exterior este expusă la temperaturi scăzute, care pot duce la înghețarea apei din adeziv. Un adeziv rezistent la îngheț și dezgheț va preveni deteriorarea gresiei.
• Rezistență la trafic. Gresia de exterior este expusă la traficul pietonal și auto, care poate crea solicitări mecanice asupra adezivului. De aceea, adezivul trebuie să fie rezistent la aceste solicitări.
• Aderență ridicată. Gresia de exterior trebuie să fie bine lipită de suport, pentru a rezista în timp. De aceea, adezivul trebuie să aibă o aderență ridicată la suport.

Ce tipuri de adezivi pentru gresie exterior există?

Există două tipuri principale de adezivi pentru gresie exterior:
• Adezivi pe bază de ciment. Acești adezivi sunt cei mai comuni și sunt disponibili în diverse variante, în funcție de caracteristicile lor.
• Adezivi flexibili. Acești adezivi sunt mai scumpi decât adezivi pe bază de ciment, dar oferă o rezistență mai mare la deformări.

Alegerea celui mai bun adeziv pentru gresie exterior

Alegerea celui mai bun adeziv pentru gresie exterior depinde de mai mulți factori, cum ar fi:
• Tipul de gresie. Gresia de exterior poate fi din ceramică, porțelan, piatră naturală etc. Fiecare tip de gresie are propriile caracteristici, care trebuie luate în considerare la alegerea adezivului.
• Condițiile de montaj. Adezivul trebuie să fie potrivit pentru condițiile de montaj, cum ar fi temperatura, umiditatea etc.
În general, adezivi flexibili sunt o alegere bună pentru majoritatea aplicațiilor de gresie exterior. Acești adezivi oferă o rezistență mai mare la deformări, ceea ce este important în cazul gresiei de exterior, care este expusă la trafic și la condițiile meteorologice extreme.

Cum să alegeți cel mai bun adeziv pentru gresie exterior

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun adeziv pentru gresie exterior:
• Citiți cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. Acestea vor furniza informații despre utilizarea adezivului, inclusiv tipurile de gresie sau piatră naturală pe care le puteți folosi, condițiile de mediu în care poate fi utilizat și recomandările de aplicare.
• Consultați un profesionist. Dacă nu sunteți sigur ce tip de adeziv să alegeți, consultați un profesionist. Ei vă pot ajuta să evaluați nevoile dumneavoastră specifice și să vă recomande cel mai bun adeziv pentru proiectul dumneavoastră. Dacă aveți de gând să montați gresie din piatră naturală la exterior, atunci veți avea nevoie de un adeziv specializat, care să reziste la greutatea și duritatea pietrei.
Alegerea celui mai bun adeziv pentru gresie exterior este o decizie importantă. Asigurați-vă că luați în considerare toate factorii relevanți pentru proiectul dumneavoastră și că alegeți un adeziv care să fie suficient de puternic și durabil pentru a rezista la condițiile de mediu în care va fi expusă pardoseala.

Adeziv piatră naturală exterior Baumit Flextop cu fibre

Adeziv baumit flextop pentru lipire piatra
100 Lei / sac / 25 kg

Adeziv piatra naturala exterior FlexTop pentru lipire piatra, a plăcilor din piatră naturală și artificială la interior și exterior, pe pereți și pardoseli, inclusiv gresie porțelanată. Este printre cei mai buni adezivi pentru lipirea gresei de dimensiuni mari și foarte mari, inclusiv pe sistemul de încălzire prin pardoseală.

Se poate utiliza pentru lipirea plăcilor de piatră și datorită fibrelor din compoziția adezivului. Consumul este de cca. 3 – 6 kg/m2, în funcție de tipul și dimensiunile pietrei, de dimensiunile plăcilor de gresie și de stratul suport.

Se poate folosi cu rezultate foarte bune la lipirea gresiei de dimensiuni mari (50×100 cm, 60X120 cm) în spații mari, saloane, săli de evenimente, spații comerciale etc.

Stratul suport trebuie să fie uniform, neted, uscat, neînghețat, stabil, curat, fără urme de praf, moloz, pete de ulei, grăsimi și alte resturi.

Principalele beneficii ale adezivului Flextop

1. Rezistența – Adezivul Flextop pentru gresie este foarte rezistent la apă și umezeală. Ceea ce îl face foarte potrivit pentru utilizarea în zonele cu trafic intens sau în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile sau bucătăriile. 2. Durabilitate – Adezivul Baumit Flextop cu fibre pentru gresie  este un material durabil și puternic, care pot susține greutatea gresiei fără a se deteriora sau a se crăpa. Acest lucru face ca gresia să fie mai stabilă și mai sigură în timp. 3. Ușor de utilizat – Adezivul Flextop pentru gresie este ușor de aplicat și poate fi utilizat pe o varietate de suprafețe, cum ar fi betonul, tencuiala, rigips și plăcile ceramice; 4. Flexibilitate – Adezivul pentru gresie este foarte flexibil și poate face față la mișcările naturale ale suprafeței. Este foarte potrivit pentru utilizarea pe podele sau în zonele cu fluctuații de temperatură. Este recomandat pentru lipirea gresiei cu dimensiuni foarte mari la sistemul de încălzire prin pardoseală. 5. Economie – Adezivul Flextop are un raport preț – calitate bun și poate fi achiziționat în cantități mai mici sau mari, în funcție de dimensiunea proiectului.

Modul de aplicare pentru adeziv Baumit Flextop pentru lipire piatra

Se recomandă ca adezivul să se aplice pe stratul suport continuu cu partea netedă a gletierei cu dinţi. Ulterior se striază cu partea dinţată a gletierei până se obţine un aspect uniform adăugând material atunci când este necesar.
Placajul ceramic sau piatra trebuie montate în adezivul proaspăt în cadrul timpului deschis (open time). Apoi trebuie poziţionate printr-o uşoară mişcare de glisare şi prin exercitarea unei presiuni suficiente asupra plăcii, obţinând astfel o lipire optimă.
Se va urmari ca spatele plăcii de gresie sau piatră să fie acoperite cu adeziv în proporţie de minim 65 %.  Acest lucru este valabil atunci când montajul se execută pe pereţi sau pardoseli cu trafic uşor la interior.
La exterior sau în zonele cu umiditate permanentă (băi, grupuri sanitare), precum şi în cazul solicitărilor mecanice mari, trafic intens, se recomandă utilizarea unui procedeu combinat. Acesta constă în două etape, aplicându-se concomitent adeziv pe stratul suport şi pe placa de gresie/faianță sau piatră. Procentul de acoperire cu adeziv pe spatele plăcilor trebuie să fie în proporție de minim 90%. În acest caz poate rezulta un consum de 4-6 kg/mp.

Consumul diferă și în funcție de tipul și dimensiunile plăcilor de piatră, gresie sau faianță, de stratul suport și de grosimea încărcăturii.

Lucrările vor fi executate în condiţii uscate, la o temperatură a materialului aerului şi a suportului de min. 5°C şi max.
30°C.  Umiditatea ridicată şi temperaturile scăzute întarzie, iar temperaturile ridicate, accelerează priza şi întărirea. Nu se amestecă cu alte materiale.
Înainte de lipirea pietrei, plăcile nu trebuie udate cu apă înainte de lipire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *