fbpx
coperta articol

Cea mai buna tencuiala decorativa iti face casa ca si noua

Cea mai buna tencuiala decorativa pentru casa ta

Cea mai buna tencuiala decorativa pentru casa ta este haina exterioară a locuinței. Este cea care conferă culoare și un aspect plăcut casei tale, dar și protecție crescută împotriva intemperiilor. O tencuială decorativă trebuie să acționeze ca o barieră pentru factorii externi care pot afecta fațada. Tencuielile decorative au numeroase avantaje. De la durata lungă de viață, până la rezistența la îngheț, raze ultraviolete, ciuperci, bacterii și mucegai. Dacă vrei să beneficiezi de toate aceste avantaje, trebuie să te asiguri că alegi o tencuială decorativă potrivită.

Gândește-te ce anume îți dorești să facă pentru tine tencuiala decorativă. În funcție de materialele de construcție pe care le-ai folosit la finisarea și izolarea casei, dar și de elementele de design pe care plănuiești să le folosești la decorare, poți alege dintr-o gamă largă de materiale. Există multe tipuri de tencuieli decorative, iar tu nu trebuie decât să-ți cunoști foarte bine nevoile sau să ceri sfatul unor specialiști.

Principalul criteriu și cel mai important după care ar trebui să te ghidezi în momentul în care alegi o tencuială decorativă este chiar tipul ei. Vei găsi o gamă variată de tencuieli decorative, fiecare dintre ele având anumite caracteristici proprii și fiind recomandate în anumite situații. Vă prezint cele mai cunoscute tipuri de tencuială decorativă

1. Cea mai buna tencuiala decorativa pentru casa ta, minerală sau acrilică

Acest tip de tencuiala decorativa perfecta pentru casa ta este obținută din rășini acrilice în combinație cu pigmenți și ingrediente minerale. Este recunoscută pentru aderența foarte bună pe care o manifestă la suport. Este recomandată pentru finisarea superioară a fațadei locuinței și obținerea unor efecte decorative deosebite. Este o tencuială permeabilă la vapori și umezeală, care își păstrează caracteristicile minerale pe termen lung.

Cea mai buna tencuiala decorativa

2. Tencuiala decorativă siliconică

Un alt tip de tencuială decorativă preferat în cazul termosistemelor caselor noi este tencuiala decorativă siliconică. Aceasta are în componența ei rășini siliconice, granule de marmură de diverse mărimi și este puternic aditivată. Cele mai importante caracteristici ale acestui tip de tencuială decorativă este rezistența la apă, flexibilitatea și rezistența la foc.

Cea mai buna tencuiala decorativa

3. Tencuiala decorativă silicatică

Tencuiala decorativă silicatică este fabricată din cantități mari de silicat de potasiu. Plus diverse ingrediente minerale, pigmenți acrilici sau microfibre. Printre cele mai importante caracteristici ale tencuielii silicatice se numără: permeabilitatea ridicată la vaporii de apă, rezistența mare la factorii de mediu, rezistența la șocuri, zgârieturi, uzură, rezistența la variații de temperatură și rezistența la fungi, mucegaiuri și bacterii. Acest tip de tencuială decorativă s-a remarcat de-a lungul timpului, în special prin rezistența sporită la radiațiile UV. Tencuiala decorativă silicatică este recomandată îndeosebi pentru restaurarea monumentelor sau a caselor vechi.

Cea mai buna tencuiala decorativa
Tencuială decorativă structurată sau tipuri de structuri

În afară de caracteristicile tencuielii decorative, un alt criteriu de alegere foarte important este modelul sau structura acesteia. Spre exemplu, există tencuială decorativă fină, cu granulații de maxim 1 mm, tencuială decorativă tip „bob de orez”, cu o granulație de 1,5, 2 sau 3 mm și tencuială decorativă cu un aspect striat, zgâriat sau sub denumirea „scoarță de copac”, cu o granulație de 1,5, 2 sau 3 mm. În funcție de cum ai gândit că va fi fațada casei tale, trebuie să iei în considerare acest aspect. Pentru cei care își doresc anumite modele de tencuială există tencuielile decorative speciale care pot fi modelate în funcție de preferințe și gusturile fiecăruia. Se mai numesc tencuieli decorative de modelaj.

scoarta de copac

Unul dintre criteriile importante după care ne alegem tencuiala decorativa este prețul acesteia. Prețul reflectă de multe ori calitatea compoziției tencuielii, dar și nuanțarea cu o anumită culoare. Dacă ar fi să discutăm despre culorile intense, prețul pentru colorarea unei găleți de tencuială poate ajunge să fie egal cu prețul în alb a respectivei decorative.

bob de orez

Un alt aspect, deloc de neglijat este și numele producătorului tencuielii decorative. Ca în orice domeniu sunt producători importanți, cu renume pentru calitatea produselor, dar și producători mai mici sau la început de drum. Poate fi un criteriu după care să ne orientăm atunci când luăm decizia de a cumpăra o anumită tencuială.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rog să îl distribuiți și pentru prietenii voștri.

Vă mulțumesc!

2 thoughts on “Cea mai buna tencuiala decorativa iti face casa ca si noua”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *