fbpx

Cum alegi cea mai bună tencuială decorativă pentru tine

Cea mai potrivită tencuială decorativă: ce tipuri de tencuială decorativa sunt?

Lucrari de constructii cu tencuiala decorativa

În functie de compozitia chimică, cea mai potrivită tencuială decorativă se împarte în patru mari categorii:

·        Tencuielile siliconice: sunt tencuieli din rasini siliconice, pigmenti, umplutura, pietricele de marmura și alte materiale. Sunt considerate tencuieli premium sau vârf de gamă fiind impermeabile la vapori, fiind hidrofobe si rezistente la murdarie, raze ultraviolete si conditii extreme. Se recomanda in zonele mai umede unde aerul este unul salin

·        Tencuielile silicatice: sunt tencuieli cu rășini silicatice, umplutura, pietricele de marmura și alte aditivi. Avem și aici o imbunatatire calitativa datorita rasinii silicatice, cu permeabilitate deosebita si rezistenta deosebita la alge, licheni muschi. Sunt recomandate a fi trase peste sistemele izolatoare cu vată minerală bazaltică.

·        Tencuielile sintetice: sunt tencuielile cu compozitie de ciment alb, aditivi sintetici, pietricele de marmura, umplutura. Sunt cele mai ieftine tencuieli decorative, deși rezultatele sunt bune de-a lungul timpului.

·        Tencuieli acrilice: sunt tencuieli din rasini acrilice, cu pigmenti, umplutura, pietricele de marmura cu aspectul de formele mai sus mentionate. Fata de tencuielile minerale exista o imbunatatire calitativa datorita rasinilor care ofera elasticitate si grad mare de hidrofobizare.

Cea mai potrivită tencuială decorativă: tencuiala decorativă siliconică sau cu silikon

Tencuielile siliconice sunt o soluție modernă pentru finisarea pereților interiori și exteriori. Acestea sunt fabricate dintr-o combinație de rășini siliconice, pigmenți, umpluturi, pietre de marmură și alte materiale, care îi conferă proprietăți superioare față de alte tencuieli tradiționale.
Datorită proprietăților lor, tencuielile siliconice sunt considerate tencuieli premium sau vârf de gamă. Ele sunt impermeabile la vapori, hidrofobe și rezistente la murdărie, raze ultraviolete și condiții extreme. Aceste caracteristici fac ca aceste tencuieli să fie recomandate în zonele mai umede unde aerul este unul salin, precum zonele de coastă.
În plus, tencuielile siliconice au o rezistență sporită la impact, sunt ușor de curățat și nu necesită întreținere constantă. De asemenea, ele sunt disponibile într-o varietate de nuanțe și finisaje, ceea ce le face o alegere populară pentru proiecte de design interior și exterior.
Aplicarea tencuielilor siliconice necesită o pregătire adecvată a suprafeței, iar acest proces poate fi destul de complex și laborios. Este important să se asigure că suprafața este curată, netedă și uscată înainte de aplicarea tencuielii. De asemenea, este important să se folosească instrumente adecvate și să se respecte instrucțiunile de aplicare ale producătorului.
În concluzie, tencuielile siliconice sunt o soluție excelentă pentru finisarea pereților, oferind proprietăți superioare și un aspect estetic deosebit. În cazul în care sunteți în căutarea unei soluții premium pentru proiectul dvs. de construcție sau renovare, tencuielile siliconice ar putea fi o opțiune excelentă pentru dvs.

Cea mai potrivită tencuială decorativă

Tencuiala decorativă silikat sau decorativa minerală silicatică

Tencuiala silicatică este o alegere excelentă pentru finisarea zidăriilor de orice tip. Acestea sunt realizate dintr-o combinație de rășini silicatice, umplutură, pietre de marmură și alte aditivi care le oferă o serie de proprietăți deosebite.
Principala îmbunătățire calitativă adusă de rășinile silicatice este permeabilitatea ridicată la vapori. Această proprietate face ca tencuielile silicatice să fie ideale pentru utilizarea pe zidării cu sistem izolator cu vată minerală bazaltică. Prin permeabilitatea ridicată, tencuielile silicatice permit eliminarea umezelii din perete, împiedicând formarea de mucegai sau alte probleme legate de umiditate.
O altă proprietate importantă a tencuielilor silicatice este rezistența la creșterea algelor, lichenilor și mușchilor. Aceasta face ca acestea să fie ideale pentru zonele umede sau orice zonă cu expunere ridicată la umiditate.
Tencuielile silicatice se pot aplica pe aproape orice suprafață, inclusiv pe zidăriile vechi, fără a fi necesare pregătiri speciale ale suprafeței. Datorită proprietăților sale, tencuielile silicatice pot fi utilizate și pe clădiri istorice sau monumente, unde este important să se mențină aspectul original.
În concluzie, tencuielile silicatice sunt o alegere excelentă pentru finisarea zidăriilor, oferind o serie de proprietăți unice. Acestea sunt recomandate în special pentru utilizarea pe zidării cu sistem izolator cu vată minerală bazaltică și în zonele umede. În plus, aplicarea lor este foarte ușoară, ceea ce le face o alegere ideală pentru orice proiect de renovare sau construcție.

 

Cea mai potrivită tencuială decorativă

Cea mai potrivită tencuială decorativă: tencuiala decorativă acrilică

Tencuielile acrilice sunt o opțiune populară pentru finisarea termoizolațiilor și zidăriilor, datorită proprietăților lor unice. Acestea sunt realizate din rășini acrilice, pigmenti, umplutură, pietre de marmură și alte aditivi pentru a oferi un aspect asemănător cu tencuielile minerale.
Un avantaj major al tencuielilor acrilice este gradul mare de protecție. Acesta face ca acestea să fie ideale pentru utilizarea pe zonele expuse la apă sau umezeală, cum ar fi fațadele clădirilor, balcoanele, terasele sau orice zonă expusă la ploaie. De asemenea, proprietățile hidrofobe împiedică formarea mucegaiului și ciupercilor, asigurând un mediu sănătos și igienic în interiorul clădirii.
O altă proprietate importantă a tencuielilor acrilice este elasticitatea ridicată. Aceasta face ca acestea să fie ideale pentru utilizarea pe suprafețe care suferă schimbări de temperatură sau dilatare, cum ar fi fațadele clădirilor sau tencuielile aplicate pe grinzi și colțuri. Elasticitatea ridicată a tencuielilor acrilice le permite să se întindă și să se contracte în funcție de variațiile de temperatură, prevenind astfel fisurarea sau desprinderea.
Tencuielile acrilice sunt disponibile într-o varietate largă de culori și texturi, oferind o gamă largă de opțiuni de design. De asemenea, se aplică ușor și se pot aplica pe orice suprafață, fără a fi necesare pregătiri speciale ale suprafeței.
În concluzie, tencuielile acrilice sunt o alegere excelentă pentru finisarea zidăriilor, datorită proprietăților lor unice. Acestea sunt recomandate în special pentru utilizarea pe suprafețe expuse la apă sau umezeală și pe suprafețe care suferă schimbări de temperatură sau dilatare. În plus, disponibilitatea lor într-o varietate largă de culori și texturi oferă opțiuni ample pentru design.

Lucrari de constructii cu tencuiala decorativa
Tencuiala decorativă sintetică

Tencuielile sintetice sunt o opțiune populară și economică pentru finisarea pereților, datorită costului lor redus și rezultatelor bune pe termen lung. Acestea sunt realizate dintr-o compoziție de ciment alb, aditivi sintetici, pietre de marmură și umplutură.
Un avantaj major al tencuielilor sintetice este costul lor redus. Acestea sunt cele mai ieftine tencuieli decorative disponibile pe piață, iar rezultatele obținute cu acestea sunt bune de-a lungul timpului. De asemenea, tencuielile sintetice sunt disponibile într-o varietate largă de culori și texturi.
Un alt avantaj al tencuielilor sintetice este rezistența ridicată la intemperii și agenți atmosferici. Acestea sunt ideale pentru utilizarea pe fațadele clădirilor sau în orice zonă expusă la ploaie sau vânt. Rezistența ridicată la intemperii și agenți atmosferici face ca tencuielile sintetice să fie o alegere durabilă pentru finisarea locuințelor.
În plus, tencuielile sintetice se aplică ușor și se pot aplica pe orice suprafață, fără a fi necesare pregătiri speciale ale suprafeței. Acestea se pot aplica cu ușurință pentru a obține o suprafață fină și uniformă.
În concluzie, tencuielile sintetice sunt o opțiune excelentă pentru finisare. Datorită costului lor redus, rezistenței lor la intemperii și agenții atmosferici. De asemenea, disponibilitatea lor într-o varietate largă de culori și texturi oferă opțiuni ample pentru design.

 

În concluzie, cea mai potrivită tencuială decorativă este cea care reprezintă o soluție estetică și este foarte bună pentru protejarea și îmbunătățirea aspectului casei tale. Alegeți tencuiala decorativă cea mai potrivită în funcție de scopul dorit și de tipul de finisaj pe care doriți să o aplicați, pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Vă mulțumesc pentru atenția acordată! Sper ca aceste informații să le puteți folosi în realizarea proiectelor voastre și să le distribuiți și prietenilor voștri!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *