fbpx
Vopsea sufragerie

Cum să alegi o vopsea bună

Cum să alegi o vopsea bună vă poate ajuta casa să arate ca un palat. Dar cu toate vopselele diferite de pe piață, poate fi dificil să vă dați seama care dintre ele va funcționa cel mai bine pentru dvs. și situația dvs. Pentru a fi mai ușor, am scris acest articol pentru a vă arăta cum să alegeți o vopsea potrivită. Astfel încât să puteți obține exact ceea ce doriți, fără să vă faceți griji dacă vopseaua dumneavoastră va rezista sau nu în timp. Iată tot ce trebuie să știi!

Ce trebuie să știi cum să alegi o vopsea bună

Nu este suficient ca o culoare de vopsea să arate grozav pe pereții tăi. De asemenea, trebuie să se potrivească bine cu stilul tău de viață. De exemplu, dacă aveți copii sau animale de companie, probabil că cel mai bine este să nu alegeți o nuanță închisă. Culorile mai închise sunt mai susceptibile de a se păta decât nuanțele mai deschise. Ceea ce le face mai greu – sau chiar imposibil – de îndepărtat. În plus, poate doriți să luați în considerare durabilitatea dacă aveți copii mici care aleargă sau adulți mai în vârstă care locuiesc în casa dvs.

Avantajele vopselelor pe bază de apă

Nu toate vopselele sunt la fel. Deși vopselele pe bază de ulei pot fi mult mai durabile, pot deteriora și decorul casei tale și nu sunt recomandate pentru utilizare pe pereți, dulapuri sau podele din cauza mirosului lor puternic. Vopselele pe bază de apă nu degajă vapori nocivi și, prin urmare, au un impact mai mic asupra calității aerului din interior. Dar care vopsea este cu adevărat mai bună?

Dezavantajele vopselelor pe bază de apă

Nu toate vopselele sunt create la fel și nu toate acoperirile pot suporta curățarea cu apă. Vopselele pe bază de apă sunt preferate în majoritatea bucătăriilor și băilor. Deoarece se usucă rapid și se spală ușor atunci când vine timpul să vă curățați pereții. Dar aceste suprafețe nu sunt compatibile cu toate acoperirile. Se știe că vopselele cu ulei și latex se decojesc atunci când sunt folosite pe suprafețe pe bază de apă. Aceasta este o problemă care poate fi evitată dacă alegeți cu atenție vopseaua.

Trucuri pentru folosirea vopselelor de apă

Utilizarea vopselelor pe bază de apă oferă mai multe avantaje față de vopselele tradiționale în ulei. Vopselele pe bază de apă sunt mai puțin toxice, durează mai puțin timp să se usuce și sunt, de asemenea, mult mai ecologice. Dar nu toate pot fi folosite pentru camerele tale, așa că iată ce trebuie să știi despre găsirea celor care pot fi.

Metode aplicare a vopselelor cum să alegi o vopsea bună

Există trei metode principale de aplicare pentru vopselele pe bază de apă: spray, rolă și pensulă. Ar trebui să utilizați vopsele pe bază de apă în zonele în care puteți aplica uniform vopsea, cum ar fi cu role sau pensule. Nu utilizați metode de pulverizare pe suprafețe orizontale, deoarece se va scurge și va fi dificil de controlat. Înainte de a utiliza oricare dintre aceste metode, asigurați-vă că vă agitați mai întâi gălețile. Astfel încât să aveți un amestec uniform de vopsea și diluant. Pentru cele mai bune rezultate, lăsați suprafețele să se usuce timp de o zi înainte de a aplica un al doilea strat.

Primul pas înainte de vopsire

Înainte de a vă gândi măcar să vopsiți, asigurați-vă că suprafața dvs. nu are murdărie și praf. Produsele de curățare precum detergentul pot lăsa un reziduu uleios pe pereți. Așa că cel mai bine este să îi spălați cu apă în prealabil. Acest lucru vă asigură că peretele dvs. va avea un finisaj uniform odată ce ați terminat cu toate celelalte. Primul pas atunci când vopsiți orice suprafață este curățarea acesteia.

Pasul 2 amorsarea dacă este nevoie

În funcție de tipul de suprafață pe care o zugrăvești, poate fi necesar să o amorsezi. De exemplu, dacă pictați pe un perete existent care a fost zugrăvit anterior pe el, puteți sări peste amorsare. Nu este nevoie de pregătire acolo. Cu toate acestea, dacă începi din nou și pereții tăi sunt din zidărie sau gips-carton (ca în majoritatea caselor), atunci probabil că pereții tăi vor avea nevoie de puțină pregătire mai întâi.

Pasul 3 Timpul între cele 2 vopsiri

Odată ce ați ales vopseaua și i-ați dat suficient timp să se usuce (aproximativ două ore), aplicați două straturi de vopsea pe bază de apă. Asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile produsului. În special în ceea ce privește timpul de uscare dintre straturi. Rețineți că unul dintre obiectivele dvs. este ca zugrăveală dvs. să arate profesional când ați terminat. Dacă există niște urme de perie vizibile, atunci puteți aplica un alt strat! Timpul petrecut acum cu munca de pregătire va fi răsplătit cu un rezultat final care îi va face mândri pe toți cei care îl vor vedea.

Pasul 4 timpul de uscare

Înainte de a trece la următorul strat, lăsați fiecare strat de vopsea să se usuce între ele. Odată ce aplicați primul strat și este complet uscat, începeți să aplicați al doilea. Poate fi tentant să pictezi toate straturile simultan (deoarece vă va economisi timp). Dar rețineți că, dacă faceți acest lucru, riscați să pictați neuniform și să faceți găuri în peretele dvs., care de obicei se termină. costă mai mulți bani și timp în reparații/retușuri.

1 thought on “Cum să alegi o vopsea bună”

  1. Sectiune atractiva de continut. Tocmai am dat peste site-ul dvs. si in capitalul de aderare pentru a afirma ca, de fapt, ma bucur de postarile dvs. de pe blog. Oricum, ma voi abona la amplificarea dvs. si chiar si la realizarea dvs. pe care o accesati constant rapid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *