fbpx

Glet de var glet de ipsos

Glet de var glet de ipsos pentru finisarea deosebită a pereților

 Glet de var si glet de ipsos sunt gleturi pentru finisaj, fiind materiale de constructii extrem de importante cand vine vorba de aspectul final al unei camere.  Gleturile de var si ipsos sunt materiale de constructii care se folosesc in special la obtinerea unor pereti drepti. Gleturile se utilizeaza atat la finisarea peretilor noi, cat si in cadrul lucrarilor de renovare. Gletul de finisaj se aplica pe un perete tencuit si/sau nivelat cu glet de incarcare, apoi cu glet de finisare.

Glet de var și ipsos: esențiale pentru finisarea pereților

Gleturile de var și ipsos sunt materiale de construcții extrem de importante pentru finisarea pereților. Ele sunt folosite pentru a obține suprafețe netede și drepte, care sunt esențiale pentru o zugrăvire perfectă.

Gletul de var este un material tradițional, care se obține din var nestins și apă. Este un material rezistent la umiditate, ceea ce îl face potrivit pentru spațiile cu umiditate ridicată, cum ar fi băile și bucătăriile.

Gletul de var are o putere de acoperire bună, ceea ce înseamnă că poate fi aplicat în straturi subțiri. Acest lucru îl face o opțiune bună pentru pereții cu denivelări mici.

Gletul de ipsos este un material modern, care se obține din ipsos și apă. Este un material mai usor de lucrat decât gletul de var, ceea ce îl face o opțiune bună pentru persoanele care nu au experiență în gletuirea pereților.

Gletul de ipsos se întărește rapid, ceea ce înseamnă că poate fi aplicat în mai puțin timp decât gletul de var.

Mod de aplicare pentru gletul de var si gletul de ipsos

Gleturile de var și ipsos se aplică în două etape:

  • Glet de încărcare – Acest glet se folosește pentru a nivela denivelările mari ale peretelui.
  • Glet de finisaj – Acest glet se folosește pentru a obține o suprafață netedă și uniformă.

Ambele tipuri de glet se aplică cu ajutorul unei mistrie sau a unei mașini de gletuit.

Alegerea tipului de glet depinde de mai mulți factori, cum ar fi:

  • Umiditatea din spațiu – Dacă spațiul are umiditate ridicată, este recomandat să folosiți glet de var.
  • Experiența dumneavoastră – Dacă nu aveți experiență în gletuirea pereților, este recomandat să folosiți glet de ipsos.

După ce gletul s-a uscat, este important să îl protejați de zgârieturi și de impacte. Pentru aceasta, puteți aplica o vopsea sau un lac rezistent.

Gleturile de var și ipsos sunt materiale de construcții esențiale pentru finisarea pereților. Ele vă permit să obțineți suprafețe netede și drepte, care sunt esențiale pentru o zugrăvire perfectă.

 

Glet de var glet de ipsos - Glet pe bază de var

Glet de var Klima Fino

Preț 32 Lei / sac / 20 kg cu TVA inclus

gleturi de var

Gletul pe bază de var Baumit Klima Fino are permeabilitate ridicată la vapori și ajută la reglarea umidității interioare. Este ușor de lucrat cu acest tip de glet și ușor de șlefuit. Acesta se poate utiliza si ca glet de încărcare, cat si ca glet de finisare. Stratul suport trebuie sa fie uscat, neînghețat, fără praf, permeabil și neted. Se aplică pe tencuieli de var/ciment, tinci de var, var/ciment la interior, atât pe tencuieli noi, cât și pe tencuieli mai vechi pe bază de var. Al doilea strat se recomanda a se aplica la un interval de 2 ore de primul. Temperatura aerului, a materialului în timpul procesului de priză trebuie să fie de cel putin 5°C și de maxim 30°C.

Glet pe bază de ipsos

Glet de ipsos Fino Grande

Preț 32 Lei / sac / 20 kg cu TVA inclus

glet de var glet de ipsos

Gletul pe bază de ipsos Baumit Fino Grande este foarte bun pentru egalizarea suprafeţelor şi obţinerea de suprafeţe netede pe pereţi şi tavane, în locuri uscate fără umiditate ridicată permanentă şi fără condens de lungă durată.
Se aplică pe suprafeţe de beton, tencuieli de ipsos, ciment, var-ciment, tinci pe bază de ciment, gleturi de încarcăre pe bază de ipsos sau gleturi de ciment, etc. Recomandat atat la lucrarile noi cat şi la lucrările de renovări şi reparaţii ale finisajelor interioare. Se poate utiliza atât ca glet de încărcare cât şi ca glet de finisare.

În timpul punerii în operă, temperatura aerului, a suportului și a materialului trebuie să fie de la 5º până la maxim 30º C.

Glet de ipsos Fino Bello

Preț 50 Lei / sac / 20 kg cu TVA inclus

glet de ipsos

Pentru egalizarea suprafeţelor şi obţinerea de suprafeţe netede pe pereţi şi plafoane în interiorul clădirilor, în locuri uscate
fără umiditate ridicată permanentă şi fără condens de lungă durată.
Se aplică pe suprafeţe de beton, tencuieli de ipsos, ciment, var-ciment, gipscarton, tinci pe bază de ciment, gleturi de
încarcăre pe bază de ipsos sau gleturi de ciment, etc. Recomandat atât la lucrari noi cat şi la lucrările de renovări şi reparaţii ale finisajelor interioare. Se poate utiliza atât ca glet de încărcare cât şi ca glet de finisare.
Consum de material: 0,8 kg/m2/mm

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi această pagină! Sunt sigur că ați găsit informații interesante. Pentru a-i ajuta pe prietenii voștri cu aceste sfaturi utile, puteți să le distribuiți această pagină.