fbpx

Tencuiala pe baza de var ciment

Tencuiala pe baza de var ciment pentru finisaj interior

Tencuiala de incarcare, tencuiala de finisare pentru o finisare deosebita a peretilor la interior, pe baza de var ciment

Tencuiala pe baza de var ciment are in compoziție var și ciment și este foarte bună pentru finisarea pereților la interior. Este permeabila la vapori și este o tencuială antimucegai, prin proprietățile varului din compoziția ei. Pot fi utilizată și pentru încăperi cu grad mai ridicat de umiditate. Tencuiala de ciment-var este un tip de tencuială care se produce prin amestecarea varului hidratat, cimentului și nisipului. Este folosit în mod obișnuit ca strat de finisare pentru pereții interiori și exteriori și poate oferi o serie de beneficii, cum ar fi durabilitate îmbunătățită, rezistență la foc și calitate îmbunătățită a aerului din interior. În plus, este mai flexibil decât tencuiala tradițională pe bază de ciment, ceea ce poate ajuta la reducerea fisurilor și la îmbunătățirea finisajului general al peretelui. În general, tencuiala de ciment-var este un material de construcție util care poate fi utilizat într-o varietate de aplicații.

Avantajele tencuielii pe bază de var ciment

Iată câteva dintre cele mai importante avantaje ale tencuielii pe bază de var:
1. Permeabilitate foarte bună la vapori: Tencuiala pe bază de var ciment este permeabilă la vapori, ceea ce înseamnă că permite aerului să circule prin ea. Aceasta este deosebit de utilă într-o încăpere cu grad mai ridicat de umiditate, cum ar fi o baie sau o bucătărie. Prin permiterea circulației aerului, această tencuială poate ajuta la prevenirea apariției mucegaiului și a altor probleme de umiditate.
2. Antimucegai: Datorită proprietăților varului din compoziția sa, tencuiala pe bază de var ciment are proprietăți antimucegai. Această caracteristică este deosebit de utilă în locuințele cu probleme de umiditate sau în zone cu climă umedă.
3. Durabilitate îmbunătățită: Tencuiala pe bază de var ciment poate fi mai durabilă decât alte tipuri de tencuieli. Deoarece este un amestec de ciment și var, acesta poate rezista mai bine la șocuri și la uzură în timp.
4. Rezistență la foc: Tencuiala pe bază de var ciment este mai rezistentă la foc decât alte tipuri de tencuieli. Acest lucru poate fi deosebit de important în zonele cu risc ridicat de incendiu sau în clădirile comerciale.

5. Calitatea aerului îmbunătățită: Tencuiala pe bază de var ciment ajută la îmbunătățirea calității aerului din interiorul locuințelor. Deoarece este permeabilă la vapori, aceasta poate ajuta la eliminarea excesului de umiditate și a altor poluanți din aer.
6. Flexibilitate îmbunătățită: Tencuiala pe bază de var ciment este mai flexibilă decât tencuielile tradiționale pe bază de ciment. Aceasta conduce la reducerea fisurilor și a altor probleme de deformare a pereților.
Datorită proprietăților sale de permeabilitate la vapori, antimucegai, durabilitate îmbunătățită, rezistență la foc, calitatea aerului îmbunătățită și flexibilitate îmbunătățită, acest tip de tencuială este o alegere excelentă și o recomand cu încredere!

Tencuiala Baumit MPI 25

Preț 31 Lei / sac / 40 kg cu TVA inclus

Tencuiala pe baza de var ciment

Tencuiala Baumit MPI 25 pe bază de var și adaos de ciment pentru finisare la interior, este permeabilă la vapori, poate fi utilizată și pentru încăperi cu grad mai ridicat de umiditate.  La contactul cu materiale de natură diferită se vor realiza rosturi (tăieturi) în tencuială. În cazul placării cu materiale ceramice, tencuiala nu mai trebuie drișcuită. Înaintea aplicării altor finisaje, trebuie păstrat un termen de uscare de cel puțin 10 zile pentru fiecare cm de tencuială în grosime.

Consumul este de aproximativ 14, 15 kg pe metru pătrat la 1 cm grosime.

Tencuială de grund/încărcare

Preț 25 Lei / sac / 40 kg cu TVA inclus

tencuiala de grund

Tencuială cu absorbție redusă de apă și bună difuzie la vapori.

Tencuială manuală grosieră, foarte bună pentru încărcarea peretelui cu mai mult de 2, 3 cm de tencuială (grund de tencuială) pentru interior și exterior.

Consum: cca. 16 kg/m /1 cm grosime.

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi această pagină! Sunt sigur că ați găsit informații interesante. Pentru a-i ajuta pe prietenii voștri cu aceste sfaturi utile, puteți să le distribuiți această pagină.