fbpx
Vopsea sufragerie

Vopsele potrivite pentru finisarea peretilor

Vopsele potrivite pentru finisarea peretilor

Vopsea sufragerie

Cele mai importante aspecte ale finisării sunt date de tipul de finisaj folosit pentru camerele noastre. Alegerea unei vopsele potrivite pentru finisarea peretilor trebuie să țină cont de materialele folosite și destinația camerei respective. Dacă pereții sunt finisați cu tencuială sau tinci, este foarte indicată o vopsea lavabilă. Pentru finisajele fine, realizate cu glet sau rigips, recomandarea este pentru vopselele superlavabile.

Alegerea culorii potrivite

Alegerea unei vopsele se face ținând cont de gradul de luminozitate al camerei, de mărimea ei, de culoarea și stilul mobilierului ales, de accesorii. Dacă mobila este de culoare închisă, eu vă recomand să alegeți o culoare pastelată pentru a păstra contrastul culorilor. În plus, culorile deschise ori pastelate se potrivesc foarte bine camerelor întunecate.

Vopsele potrivite pentru finisarea

Și nu în ultimul rând, contează foarte mult alegerea culorii pentru vopselele pe care le vom folosi. Vom dori să avem în casa noastră o atmosferă plăcută și relaxantă? Vrem să punem în evidență mobilierul și aranjamentul camerei? Sau să ne exprimăm personalitatea prin culoare? Consider că există un cod al culorilor, în sensul că fiecărei nuanțe îi corespunde o stare, un sentiment. Astfel, albul este mai potrivit pentru băi deoarece ne transmite ideea de curat, imaculat, proaspăt. Griul este o culoare în tendințe și pe gustul meu, pentru că exprimă rafinament, eleganță, modernitate. Rozul pal transmite o stare de speranță, de căldură și optimism. Nuanțele de crem imprimă sentimentul de calm, liniște, încredere și siguranță. Culorile închise pot fi folosite pe anumiți pereți pentru a evidenția o anumită parte a camerei și mobila deschisă la culoare. Aceste nuanțe exprimă curajul, voința puternică, nonconformism, personalitate puternică.

Vopsele potrivite pentru

Recomand, de asemenea, folosirea vopselelor antimucegai pentru băi și bucătării și a vopselelor minerale pentru camerele deschise, holuri și dormitoare.

Vopsele potrivite

Un alt aspect foarte important în finisarea prin zugrăvire este dat și de compoziția specială a unor vopsele lavabile. Aș da câteva exemple în acest sens: vopsele cu teflon, cu ioni de argint, minerale, pe bază de var, vopsele antimucegai.

Vopsele potrivite pentru finisarea peretilor

Sper că articolul v-a plăcut și vi s-a părut interesant. Aștept părerea voastră în comentarii despre alegerea vopselelor pentru finisare.

4 thoughts on “Vopsele potrivite pentru finisarea peretilor”

  1. Salutare. Am gasit blogul tau folosind msn. Acesta este un articol foarte bine scris. Ma voi asigura ca il marcati si revin pentru a citi mai multe informatii utile. Multumesc pentru postare. Cu siguranta voi reveni.

    1. Vă salut. Cu plăcere și vă mulțumesc pentru aprecieri. Prin acest articol de blog doresc să prezint și să discut despre finisarea finală prin folosirea vopselelor lavabile. Din propria experiență am învățat că pentru finisaje diferite se vor folosi vopsele diferite. De exemplu, pentru o cameră finisată cu rigips este foarte bună o anumită vopsea lavabilă, iar pentru o cameră finisată cu tinci este recomandat un alt sortiment de vopsea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *